Oxygen2 – de ademende low-h2o radiator

oxygen

Omschrijving

Oxygen2 creëert op een energie-efficiënte wijze een kringloop van zuivere, gezonde lucht in de woning. Goed voor de gezondheid, het wooncomfort én de woning zelf. Jaga Oxygen2 is geen traditionele ventilatie, maar een intelligent gestuurd en energiebesparend luchtverversingssysteem. Oxygen2 is een kant-en-klare ventilatie-unit die onzichtbaar ingebouwd is binnen uw Low-H2O radiator. Waardoor één toestel voor ventilatie maar ook voor verwarming en/of koeling zorgt.

Werking

oxygen werking

De aangevoerde lucht komt rechtstreeks van buiten via de Oxygen2 unit met afsluitbare muurdoorvoer en een efficiënt filtersysteem. De combinatie met de Low-H2O radiator voor de verwarming zorgt het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat en een aangename temperatuur en verse lucht in iedere kamer.

De intelligente sturing met ingebouwde CO2-sensor zorgt voor een perfect gedoseerde ventilatie per vertrek. Oxygen2 werkt volledig automatisch en is uitstekend toepasbaar in renovatieprojecten én nieuwbouw. Een flinke verbetering van uw EPC en Energie Index is prima te behalen.

EPC-reductie

In een onderzoek naar het energieverbruik door TNO via de VLA methodiek (Vereniging Luchttechnische Apparaten) is naar voren gekomen dat Jaga Oxygen2 het meest zuinige vraaggestuurde ventilatiesysteem van Nederland is. Het onderzoek geeft aan dat Oxygen2 het minste ventilatieverlies heeft bij het laagst mogelijke elektriciteitsverbruik. En dit terwijl de luchtkwaliteit zeer goed blijft. CO2 en vocht worden zeer goed weggeventileerd. De resultaten geven aan dat centrale WTW minder zuinig presteert dan het decentrale Oxygen2 systeem met vraagsturing.

Directe sprong energielabel

Met de combinatie Oxygen2 en Jaga Low-H2O radiatoren ontstaat er direct een labelsprong. Zowel Jaga Oxygen als de Low-H2O radiatoren van Jaga zijn extreem energiezuinig. Beide producten hebben kwaliteitsverklaringen van gelijkwaardigheid. Dit vertaald zich in EPC-punten die ervoor zorgen dat u sneller uw doelstelling qua energie en gezondheid behaald. TNO, KIWA en Nieman hebben deze producten getest en hun verklaringen zijn allemaal opgenomen in de centrale databank van Bureau CRG en gekeurd op juistheid en kwaliteit. De combinatie Oxygen2 / Low-H2O zorgt niet alleen voor een efficiënte en gezonde ventilatie maar ook voor minder stookkosten. Deze producten zijn zuiniger dan wat de norm standaard voorschrijft.

EPC-vergelijking

Bij berekeningen met de Uniec2 software, laatste stand van zaken 2015 voor woningen met EPC 0.4, en dit voor verschillende types woningen conform de standaard “ Agentschap NL”, is de score met Jaga Oxygen2 steeds beter dan met alle andere systemen en ook beter dan met centrale WTW!

EPC tabel Oxygen

Kwaliteitsverklaringen

- Verklaring van gelijkwaardigheid Jaga Oxygen2 NEN 7120 t.b.v. onderwijsfunctie
- Verklaring van gelijkwaardigheid Jaga Oxygen2 TNO NEN 5128
- Gelijkwaardigheidsverklaring conform VLA-methodiek versie 1.2 2016
- Verklaring van gelijkwaardigheid Jaga Oxygen2 TNO NEN 7120 (Fregfan)
- Handleiding toepassing kwaliteitsverklaring Uniec Software

Documentatie

- Brochure Oxygen2
- Gebruikershandleiding Oxygen2
- Technische brochure Oxygen2